Gezond blijven

Sport met een beperking

Heeft u een (lichamelijke)beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dan is er veel mogelijk, natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er zijn verschillende soorten gehandicaptensporten (g-sport), bijvoorbeeld g-voetbal, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Voor g-sport kunt u terecht bij een aantal sportverenigingen en sportaccomodaties in de gemeente Aalten.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is een website waarop zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking, stoornis, of ziekte een overzicht kunnen krijgen van de mogelijkheden voor aangepast sporten in hun buurt. Op de website vindt u ook aanbod van reguliere sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden.

Gehandicaptensport Nederland

Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce. Wilt u een keer zo'n sport proberen? Dan kunt u kijken op de website Gehandicaptensport.nl.

Sportrolstoel

Een sportrolstoel is een speciale rolstoel, geschikt om mee te sporten. Meestal is de sportrolstoel een extra rolstoel naast uw gewone rolstoel. Maar er zijn ook rolstoelen die u zowel voor sport als in en om het huis kunt gebruiken.

De gemeente bekijkt en beoordeelt uw situatie uitvoerig wanneer u een sportrolstoel aanvraagt. EĆ©n van de voorwaarden is dat u zonder sportrolstoel niet kunt sporten. Meestal vergoedt de gemeente een bepaald vast bedrag. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met het Zorgloket.

Natuurlijk kunt u ook zelf een sportrolstoel aanschaffen. Tip: er zijn veel tweedehands sportrolstoelen te koop via internet.

BrichbouW sportondersteuning

BrichbouW sportondersteuning is een organisatie die sport/bewegingsactiviteiten aanbiedt voor mensen met een (verstandelijke)beperking. Dit bestaat bijvoorbeeld uit sportondersteuning, een outdoor programma maar ook sportieve vakanties.