In elke fase van het opgroeien van uw kind is er wel eens een moment dat u met een vraag zit. U kunt met al uw vragen over opvoeden en opgroeien bij het Ondersteuningsteam terecht.

Bijvoorbeeld:

  • Moet ik me zorgen maken als mijn peuter weinig praat?
  • Wat doe ik als mijn kind steeds uit bed komt 's avonds?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn puber gezond blijft eten?

Hulp en ondersteuning

Het Ondersteuningsteam is er voor (aanstaande) ouders, verzorgers, andere familieleden, jongeren en professionals. Je kunt er alle vragen over opvoeden en opgroeien stellen. Als er opvoedingsondersteuning nodig is, kijk je samen met een medewerker van het Ondersteuningsteam welke hulp het beste past in jouw situatie. Als er gespecialiseerde jeugdhulp nodig is, zal het Ondersteuningsteam je doorverwijzen naar de jeugdconsulent van de gemeente. Voor meer informatie kun je kijken op de website van het Ondersteuningsteam.

Cursussen en trainingen

Kinderen en jongeren moeten gezond en veilig kunnen opgroeien. Soms is daar wat hulp bij nodig. Het Preventie Platform Jeugd biedt trainingen, cursussen en bijeenkomsten aan voor kinderen, ouders, opvoeders en professionals in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Voor een overzicht kijk op de website van het Preventie Platform Jeugd.

Inhuis Steungezinnen

Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. Dan is het een prettig idee om terug te kunnen vallen op een ander gezin dat even kan bijspringen bij de alledaagse dingen. Het vrijwilligersproject Inhuis Steungezinnen van Yunio is bedoeld om gezinnen die dat tijdelijk even nodig hebben, een steuntje in de rug te geven. Meer informatie over het aanmelden of zoeken van een steungezin vind je op de website van Yunio.

Samenwerkende organisaties

Het Ondersteuningsteam, Preventie Platform Jeugd en het Zorgloket van gemeente Aalten werken nauw samen. Ook werken zij samen met verschillende andere organisaties:

Bestanden

InHuis steungezinnen
Yunio
PDF, 147,8 kB

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod