Je kind heeft zorg nodig, misschien zelfs veel zorg. Daardoor is het moeilijker om op vakantie te gaan. Toch is er veel mogelijk! Hieronder staan tips ter voorbereiding en om op idee├źn te komen.

Logeren

Dag in dag uit de zorg voor een kind. En dat doe je met veel geduld en liefde. Toch wil je er misschien zelf ook eens een keer tussenuit. Jouw kind kan dan gaan logeren. Zelf kun je een logeerhuis, zorgboerderij of andere instelling zoeken die logeeropvang aanbiedt. Je kunt onder het kopje organisaties kijken voor een locatie in de gemeente Aalten.

Vakantiekampen en spelweken

Er worden ook vakantiekampen en spelweken georganiseerd speciaal voor kinderen met een beperking. Er zijn verschillende stichtingen en vrijwilligersorganisaties die dat doen. Bijvoorbeeld Stichting Wielewaal of Stichting Wigwam.

Op de website De Blauwe Gids vind je een overzicht van organisaties die aangepaste vakanties organiseren.

Vakantieadressen

Er zijn verschillende organisaties die accommodaties hebben speciaal aangepast voor mensen met een beperking.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van reisorganisaties die reizen samenstellen. Dit kunnen zowel groepsreizen zijn als individuele reizen.

En wat dacht je van een vaarvakantie op een catamaran of een klipper? Ook dat is mogelijk.

In de Blauwe Gids is het aanbod aangepaste vakanties te vinden.

Aangepast huis? Huizenruil!

Een tip voor mensen die in een aangepast huis wonen: probeer van huis te ruilen met een ander gezin dat ook in een aangepast huis woont. Hulpmiddelen en aanpassingen zijn dan al aanwezig. En het is een ruil, dus je hebt geen kosten voor het huren van het huis. Je kunt dan ook tips uitwisselen over leuke uitjes in de omgeving. Je kunt via een organisatie voor lotgenoten een geschikt ruilgezin zoeken.

Medische hulp

Het kan zijn dat je bang bent dat een kind iets zal overkomen tijdens de vakantie en dat er niet snel genoeg de juiste medische hulp bereikt kan worden.

Van te voren kan je met de huisarts of specialist van het kind overleggen wat er zou kunnen gebeuren en hoe er dan gehandeld moet worden. Misschien kan de arts extra medicijnen meegeven of een recept voor extra medicijnen.

Je kan natuurlijk ook via de reisorganisatie navragen welke medische voorzieningen er ter plekke aanwezig zijn. En je kan kiezen voor een reis of een vakantieverblijf waar medische of verpleegkundige hulp aanwezig is.

Organisaties

Logeerhuis

Maatschap G.W. Rutgers en D. Rutgers-Hiddink

 0543-46 12 10 activiteitenboerderij-rutgers.nlKoopdieksken 37122LZAalten

Gezinshuis de Haar

 0315-65 23 22 gezinshuisdehaar.nlCaspersstraat 147095BKDe Heurne

Logeerhuis de Instuif

 logeerhuisdeinstuif.nlRuurloseweg 517271RSBorculo

Zorgboerderij voor kinderen met een beperking

Zorgboerderij De Neeth

 deneeth.nlNijhofsweg 57122PZAalten

Zorgboerderij Rutgers

 0543-46 19 99 activiteitenboerderij-rutgers.nlKoopdieksken 37122LZAalten

Zorgboerderij 't Grievink

 0543-46 19 44 boerderijtgrievink.nlSondernweg 157122LMAALTEN

Vergelijk hulpaanbod