Vervoer

Vervoer door vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

Electrokar

In de kernen van Dinxperlo en Aalten rijden overdekte en verwarmde electrokarren waar u gebruik van kunt maken. Een vrijwilliger brengt u met de elektrokar op afspraak en binnen de gemeentegrens naar uw afspraak en haalt u ook weer op.

Wanneer: Op werkdagen tussen 9.00 en 19.00 uur (in Aalten tot 18.00 uur). Voor het weekend kunt u reserveren.
Kosten: Geen. Een vrije gift voor het onderhoud is welkom.

Aanvragen
Aalten: tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoon 06 - 51 19 15.
Dinxperlo: tussen 9.00 en 19.00 uur via telefoon 06 - 10 45 78 04.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Iemand nodig die de auto bestuurt? U kunt bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen.

Veel lokale afdelingen van het Rode Kruis bieden vervoer aan voor mensen met een ziekte of een beperking. Vrijwilligers brengen u dan naar sociale of culturele activiteiten, of vervoeren u van en naar een zorginstelling. Voor mensen die alleen liggend vervoerd kunnen worden, is er een aangepaste bus: de De Rode Kruis ambulance.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Zie ook