Vrijwilligerswerk

Vrijwilliger nodig

Een vrijwilliger kunt u vinden via het Vrijwilligers Service Punt gemeente Aalten: een organisatie die bemiddelt tussen vrijwilligers en hulpvragers.

Mantelzorgondersteuning

Bij VIT-hulp bij mantelzorg kunnen ze u meer vertellen over de mogelijkheden voor vervangende mantelzorg. Een vrijwilliger komt u dan helpen, om de zorg wat lichter te maken.

Maatjesproject

Maatjes zijn vrijwilligers die samen met iemand op stap gaan en activiteiten ondernemen. Soms helpen ze ook bij de administratie. Organisaties die maatjesprojecten organiseren zijn Humanitas, Stadskamer, Ruimte voor anders zijn en GGNet. Kijk bij Maatjesprojecten voor meer informatie.

VPTZ

Er zijn ook vrijwilligers die thuis helpen (of in een hospice) wanneer iemand op sterven ligt. Dit heet vrijwillige palliatieve terminale zorg, vaak afgekort VPTZ. Voor meer informatie kunt u kijken bij VPTZ Oost-Gelderland.

Inhuis steungezinnen

Voor het vrijwilligersproject Inhuis Steungezinnen zoekt Yunio in samenwerking met de gemeente steungezinnen in de Achterhoek. Deze steungezinnen zijn er om kinderen uit overbelaste gezinnen een fijne plek en aandacht te geven. Kijk bij steungezin worden voor meer informatie.

Landelijke vrijwilligersorganisaties

Er zijn ook een aantal landelijke organisaties die zich met vrijwilligerszorg bezighouden. U kunt contact opnemen met de afdeling bij u in de buurt om te informeren naar de mogelijkheden:

  • MEE (ondersteuning voor mensen met een beperking)
  • de Zonnebloem (bezoek, uitstapjes en vakanties)
  • het Rode Kruis (activiteiten (bijv. boottochten), contactcirkel en workshops)
  • Humanitas (o.a. maatjesprojecten, kindervakantieweken en hulp bij administratie)

Geloof

Vrijwilligerswerk wordt regelmatig gedaan vanuit het geloof. U kunt eventueel een vrijwilliger zoeken via een religieuze organisatie.

Hulp van het VSP

Zoekt u een vrijwilliger, dan kan het vrijwilligers service punt u ook verder helpen en de weg wijzen naar de juiste organisaties.

Zie ook