Verzekering en vergoedingen bij vrijwilligerswerk

Vrijwilligers mogen een vergoeding krijgen voor hun werk. Tot een bepaald bedrag is deze vergoeding belastingvrij. Een vrijwilligersverzekering is een verzekering die de gemeente afsluit voor vrijwilligers die in de gemeente wonen.

Vrijwilligersvergoeding

Als vrijwilliger mag u een kleine vrijwilligersvergoeding ontvangen voor uw werk. Bijvoorbeeld voor de reiskosten die u maakt. Maar het mag ook een vergoeding zijn voor uw inzet. Er gelden wel maximumbedragen: komt u boven dit bedrag uit, dat moet u er belasting over betalen. Op de website van de Belastingdienst kunt u meer lezen over vrijwilligersvergoedingen

Heeft u een uitkering, dan gelden er aparte regels voor de onkostenvergoeding. Wij adviseren u contact op te nemen met de uitkeringsinstantie en dit te bespreken.

Vrijwilligersverzekering

Gemeente Aalten heeft een verzekering afgesloten voor inwoners die vrijwilligerswerk doen. Die verzekering geldt automatisch voor alle inwoners die vrijwilliger zijn. Als iemand schade of letsel veroorzaakt óf oploopt tijdens vrijwilligerswerk, kan het zijn dat de verzekering van de gemeente hiervoor dekking biedt. Meer informatie over de vrijwilligersverzekering op de website van de gemeente Aalten.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod