Wonen en huishouden

Boodschappenhulp

Lukt het u niet meer om zelf de boodschappen te doen? En kunnen familie, vrienden of buren u niet genoeg helpen? Dan kunt u altijd hulp inschakelen van een boodschappendienst.

Thuis laten bezorgen

Bij veel supermarkten is het mogelijk om uw boodschappen te laten bezorgen. Informeer daar dus even naar bij een supermarkt in de buurt, of kijk op de website. U bestelt de boodschappen online. Het is ook mogelijk om boodschappen voor iemand anders te bestellen: diegene betaalt zelf aan de deur.

De meeste supermarkten werken met een minimumbedrag: u moet dan bijvoorbeeld voor minimaal 40 euro aan boodschappen bestellen om ze te kunnen laten bezorgen. Sommige supermarkten bezorgen ook bij kleinere bestellingen, maar vragen dan wel een paar euro bezorgkosten.

Zelf ophalen

Bij veel supermarkten kunt u uw boodschappen ook online bestellen en dan zelf in de winkel ophalen. Het voordeel is dat u niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken. Naast de prijs van de boodschappen betaalt u vaak een paar euro servicekosten.

Boodschappendienst

Bij een boodschappendienst kunt u een bestelling plaatsen voor boodschappen uit de supermarkt of andere winkels. Uw boodschappen worden dan thuisbezorgd. Sommige organisaties bieden ook ondersteuning: iemand gaat met u mee naar de winkel en helpt u bij het doen van de boodschappen.

Organisaties die boodschappendiensten aanbieden heb je in verschillende soorten. Bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties, seniorenorganisaties, thuiszorg of commerciƫle boodschappendiensten.

Figulus Welzijn heeft ook een boodschappendienst. Deze dienst is voor mensen die niet zelf hun boodschappen kunnen doen en niemand in de buurt hebben die dit voor hen kan doen.De boodschappendienst is er voor het halen van de dagelijkse/wekelijkse levensmiddelen.

Voor meer informatie kunt u de website van Figulus raadplegen.

Maaltijdbox

Een maaltijdbox is handig als u wel zelf wilt koken, maar niet zo vaak boodschappen wilt doen. Het is een pakket met ingrediënten voor een aantal maaltijden, dat elke week thuis wordt bezorgd. U krijgt de recepten erbij. Een maaltijdbox kost meestal rond de 40 euro. U krijgt dan 3 maaltijden voor 2 personen.

Er zijn verschillende websites waarop u maaltijdboxen kunt vergelijken en bestellen. Bijvoorbeeld Foodboxen.nl.

Zie ook