Wonen en huishouden

Maaltijdvoorzieningen

Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice of tafeltje-dekje. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten in de buurt

Op een aantal plekken in de gemeente Aalten kunt u samen eten. Bijvoorbeeld in het buurtschapshuis, Kulturhus of zorgcentrum. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan en krijgt u een warme maaltijd. Voor locaties en data kunt u kijken in de agenda.

Maaltijden delen met de buren

Thuisgekookt.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisgekookt.nl is zo'n 5 euro.

Op Thuisgekookt.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisgekookt Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via het Zorgloket

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? Neemt u dan contact op met het Zorgloket van de gemeente Aalten (0543 - 49 33 33). De kosten van de maaltijdvoorziening zijn voor eigen rekening. De gemeente geeft hiervoor geen vergoeding. Indien er sprake is van speciale diƫten (en meerkosten t.o.v. een "gewone" maaltijd) dan is in bepaalde gevallen een tegemoetkoming mogelijk op grond van de bijzondere bijstand. Hierover kunt u contact opnemen met het Zorgloket.