Zet eens op een rijtje wat uw wensen zijn en wat u kunt doen om uw woonsituatie te verbeteren. Informatie vindt u via deze en andere internetsites of via uw gemeente. Zo kunt u nu en in de toekomst prettig en veilig blijven wonen.

Situatie in kaart brengen

Om te beginnen kunt u een overzicht maken van wat u allemaal nog zelfstandig kunt. Bij welke dingen twijfelt u? Maak daar een apart lijstje van. Zo krijgt u een overzicht van de dingen die moeilijk gaan. Op de pagina over het zorgplan vindt u een aantal handige websites en vragenlijsten die u kunt gebruiken bij het maken van zo'n overzicht.

Hulp uit uw omgeving

U kunt iemand die u vertrouwt om hulp vragen. Vrienden, familie of buren kunnen misschien met u meedenken over uw situatie. Hoe denken zij over wat u nog wel kan? En weten zij oplossingen voor de dingen die minder goed lukken? Misschien kunnen anderen u alvast helpen bij het uitzoeken van woningaanpassingen. Of meedenken over hoe u uw dagen kunt vullen.

Gesprekken met mensen uit uw omgeving kunnen ook helpen om uw wensen helder te krijgen: hoe woont u het liefst, nu en in de toekomst?

Kijken naar oplossingen

Door uw situatie in kaart te brengen komt u er misschien achter dat u aanpassingen in huis nodig heeft, of hulp bij dagelijkse taken. Maar u weet wellicht nog niet precies wat er mogelijk is. Of misschien overweegt u te verhuizen. Bijvoorbeeld naar een woning met zorg in de buurt, die u snel kunt oproepen als het nodig is.

Oplossingen zijn bijvoorbeeld:

Advies vragen

Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen, met informatie en advies. De gemeente kan ook met u meedenken. Meer over woonadvies.

Vergelijk hulpaanbod