Podotherapeut of pedicure

De verpleegkundige zal uw voeten controleren op wondjes. U kunt dan worden doorverwezen naar een podotherapeut of pedicure.

  • Een podotherapeut onderzoekt o.a. de huid, gevoeligheid, doorbloeding en stand van de voeten. De podotherapeut behandelt de voeten. Hij geeft ook advies hoe u uw voeten verzorgt en wondjes kunt voorkomen.
  • Een pedicure verzorgt uw nagels en voeten, zodat ze gezond blijven, ook als u minder gevoel heeft in uw voeten. Een gespecialiseerde diabetes-pedicure is dan de beste keuze.

De podotherapeut en pedicure worden in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt uw eigen zorgverzekeraar naar de details vragen.

Diëtist

Met diabetes wordt u ook doorverwezen naar de diëtist. De diëtist helpt u om een persoonlijk voedingsplan op te stellen.

Vaak is dieetadvies onderdeel van een groter pakket aan diabeteszorg. Dit heet ook wel ketenzorg. In dat geval worden de kosten voor een diëtist volledig vergoed door de zorgverzekering. Het aantal uren wordt vastgelegd in uw zorgplan. Hiervoor geldt geen eigen risico.

In het basispakket van de zorgverzekering zit 3 uur dieetadvisering per jaar. U kunt hiervan gebruik maken als u geen ketenzorg krijgt, of als u dieetadvies nodig heeft voor een andere aandoening. Hiervoor geldt het eigen risico.

Organisaties

Huisarts

Huisartsenpraktijk De Weef

 0543-20 01 00 huisartsendeweef.nlHofstraat 147121DMAalten

Huisartsenpraktijk Het Station

 0543-47 24 12 huisartsenpraktijk-hetstation.nlStationsstraat 327122ATAALTEN

Huisartsenpraktijk Whemerhof

 0315-65 22 03 huisartsenwhemerhof.praktijkinfo.nlRaadhuisstraat 87091CKDinxperlo

Vergelijk hulpaanbod