Verzorging en verpleging

Informatie over thuiszorg en de mogelijkheden voor verzorging of verpleging in een instelling

Thuiszorg

Thuiszorg is verpleging en/of verzorging aan huis door een medewerker van een thuiszorgorganisatie. Het wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Thuiszorg aanvragen

U kunt zelf een thuiszorgorganisatie benaderen om thuiszorg aan te vragen. Bekijk en vergelijk thuiszorgorganisaties hier.

Begeleiding bij persoonlijke verzorging

Voor sommige mensen valt hulp bij persoonlijke verzorging onder de Wet maatschappelijke ondersteuning. Als vorm van begeleiding, zonder verpleging.

Dagopvang en dagbehandeling

Zorgcentra en zorgboerderijen bieden overdag dagopvang en dagbehandeling aan mensen voor wie de zorg thuis niet meer voldoende is.

Zorgcentrum of verpleeghuis

In een woonzorgcentrum woont u met zorg in de buurt. Een verpleeghuis biedt ook intensieve verpleging. Meestal is een Wlz-indicatie noodzakelijk.

Zorghotel

In een zorghotel kunt u tijdelijk verblijven in een prettige sfeer, met 24-uurszorg in de buurt. Als tussenoplossing of om vakantie te vieren.

Thuiszorg

Kunt u niet meer voor uzelf zorgen? En is de hulp uit uw omgeving onvoldoende? Dan kunt u hulp krijgen van de thuiszorg.

Bij de thuiszorg werken verzorgenden en verpleegkundigen die u helpen bij uw lichaamsverzorging. Zo nodig krijgt u ook verpleging. Verzorging en verpleging vallen dan onder wijkverpleging.

Bij de thuiszorg werken ook mensen die u helpen om uw huis schoon en netjes te houden. Dit staat los van verzorging en verpleging. Het valt onder huishoudelijke hulp.

Niet gevonden wat u zocht?

Kijk ook eens bij:

Hulp bij het huishouden
Vergelijk hulpaanbod