Nieuwsbericht

Meldpunt voor mensen met verward gedrag

meldpunt bellen

Vanaf 1 september kun je dagelijks, ook in het weekend en de avonduren, bij GGD Gelderland-Zuid terecht als je zorgen hebt over mensen met verward gedrag. Je kunt hiervoor bellen met het meldpunt van Bijzondere Zorg (GGD).

Juiste hulp

De ruime bereikbaarheid is bedoeld om mensen met een psychische kwetsbaarheid, zonder acute hulpvraag, tijdig de juiste hulp te bieden. Hiervoor werkt de GGD samen met een netwerk van lokale zorg- en veiligheidspartners. Zo willen ze voorkomen dat verward gedrag leidt tot problemen en overlast. Zij zijn bereikbaar voor:

  • professionals: 088 – 144 70 30 | ma t/m zo | 08.30 – 22.00 uur
  • burgers: 088 -144 70 40 | ma t/m vr | 08.30 – 17.00 uur

Meer informatie over het meldpunt vind je op de website www.ggdgelderlandzuid.nl

Gefaseerde aanpak

De uitbreiding van het meldpunt maakt deel uit van het project Sluitende aanpak voor mensen met verward gedrag. De 1e fase van de pilot 'bereikbaarheid' is per 1 september gestart. De bereikbaarheidstijden worden (voor professionals) vanaf die datum uitgebreid naar de avond en het weekend. De meldpuntmedewerker die de meldingen aanneemt, adviseert en overlegt met de melder over passende zorg. In de 2e fase gaat de meldpuntmedewerker eventueel ook op de meldingen af. De pilot loopt tot 1 juni 2019. Op basis van de uitkomsten van deze pilot stelt de GGD de definitieve bereikbaarheid van het meldpunt vast.

Voor vragen kun je contact opnemen via: 088 - 144 70 30.