Nieuwsbericht

Music & memory; aanmelden kan nog!

Music & memory

Half mei start Music & memory voor mensen met dementie uit de gemeente Aalten. Zo'n vijftig mensen met dementie kunnen gratis deelnemen. Music & memory is gericht op de zoektocht naar gepersonaliseerde muziek die mensen met dementie weer herinneringen doet oproepen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor mensen met dementie die nog thuis wonen. De thuiswonenden worden één op één bediend, in hun eigen huis. Mantelzorgers worden begeleid, zodat zij op den duur in staat zijn zelf aan de slag te gaan.

Levensgeluk

De methodiek Music & memory kan bij mensen met dementie zorgen voor meer plezier en geluk, meer communicatie en alertheid, minder pijn en agressie, het verminderen van passiviteit of juist loopdrang en het kan inslaapproblemen en/of nachtelijke onrust tegengaan. Het helpt verveling en apathie op te lossen en eetproblemen te verhelpen. Kortom: het is een bijzondere methodiek die weer een stukje levensgeluk terug kan brengen, zowel voor de persoon met dementie als de mantelzorger.

Meer weten of aanmelden

Iedereen die een thuiswonende met dementie wil aanmelden, of meer informatie wil, kan contact opnemen met Talentverbinder Richard Jongetjes via richard@talentverbinder.nl of telefoonnummer 06 – 10 51 41 01.

Music & memory is een gezamenlijk project van Marga Klompé, Figulus Welzijn, Azora, trajectbegeleiders van het Netwerk Dementie regio Achterhoek, Boogie Woogie en de Talentverbinder. Opleiding van de begeleiders en de benodigde apparatuur zijn bekostigd door onder meer Sluyterman van Loo, RCOAK, Dr. C.J. Vaillantfonds en de gemeente Aalten.