Algemene informatie

Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt woonzorgcentrum Beth San. Recent verbouwd voldoet het ruimschoots aan de eisen van deze tijd. In het moderne gebouw met frisse kleuren zijn ook veel herkenbare afbeeldingen uit het verleden te zien.
Beth San bestaat uit 24 appartementen aan Ludgerstraat 17 en 6 appartementen aan Ludgerstraat 25.
Beth San is een spil in de buurt en heeft noaberschap hoog in het vaandel. In het restaurant kunnen buurtbewoners en familie terecht voor een warme maaltijd, een hapje en een drankje, en voor activiteiten en ontmoeting. Wonen binnen Beth San betekent ook ‘wonen in het groen’. Onder andere door de ruime en gevarieerde tuin rondom Beth San en de aanwezigheid van karakteristieke bomen. Maar bijvoorbeeld ook door de gebruikte kleuren bij de inrichting van de woningen, de wijze waarop er met planten en bloemen wordt omgegaan en de aanwezigheid van een tuingroep voor geheel Beth San. De tuin biedt veel mogelijkheden om te bewegen. In de tuin zijn beschutte plekjes en verschillende soorten bestrating.?
Voor cliënten is het goed toeven in Beth San. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen.

Wonen

Het uitgangspunt van Beth San is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Er is veel aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding. Het woonzorgcentrum is kleinschalig van opzet, wat maakt dat cliënten er snel vertrouwd zijn.?De appartementen in Beth San verschillen in oppervlakte (33-44 m²) en indeling. Ze beschikken naast een huiskamer over een of twee slaapkamers, een berging, balkon, badkamer met douche en een keukenblok.

Welzijn

Beth San kent een scala aan voorzieningen. Naast het restaurant kunt u denken aan een audiciën, internetcafé, kapper, kerktelefoon, wasverzorging en weeksluiting. Verder worden er activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de behoeften van de cliënten zoals bewegen, bingo, film, handwerken, koersbal, voorstellingen, schilderen, sjoelen, uitstapjes en zingen.

Zorg
Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. We vinden het belangrijk dat cliënten zelf zoveel mogelijk de regie over hun leven houden.

Contactinformatie

Woonzorgcentrum Beth San 0543-56 15 00Ludgerstraat 237121EG AALTEN Marga Klompé

Plan route

Postadres
Postbus 717140AB GROENLO

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis
Vergelijk hulpaanbod