Algemene informatie

Algemeen
Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de benodigde zorg en voorzieningen binnen handbereik. Dat kan in de appartementen van het Ambthuis in Bredevoort. De 20 ruime appartementen staan op een historische plek in Bredevoort en zijn voorzien van alle moderne comfort. Het kleinschalige karakter maakt dat cliënten zich snel vertrouwd voelen.

Wonen
Cliënten hebben een appartement met eigen voordeur, grenzend aan het binnenplein of galerij. De appartementen grenzen direct aan de smalle en pittoreske straatjes in hartje Bredevoort. Daardoor hebben cliënten zicht op wat er op straat langskomt. Van binnen zijn de appartementen ruim en licht. Het Ambthuis heeft een stijlvolle, enigszins statige uitstraling. In het restaurant en aan de gevel zijn enkele historische elementen verwerkt.

Vrijkomende appartementen worden verhuurd. Tegen betaling kan men gebruik maken van alle voorzieningen en meedoen met activiteiten. Eventuele thuiszorg ontvangt men van Thuiszorg Marga Klompé.


Welzijn
Het Ambthuis heeft een restaurant waar cliënten, familie en buurtbewoners een warme maaltijd kunnen nuttigen. Men kan er ook terecht voor koffie en thee, een lunch of hapje en drankje. Het restaurant is tevens ontmoetingsplek. Bij mooi weer kan men gebruikmaken van het ruime terras. Activiteiten worden naar behoefte georganiseerd. Omdat het Ambthuis zich in het centrum van Bredevoort bevindt, zijn er veel voorzieningen op loopafstand. Cliënten kunnen – eventueel met een mantelzorger of vrijwilliger – naar de supermarkt, de bakker of de markt. Ook de kerken zijn dichtbij.

Zorg
Cliënten kunnen een beroep doen op een vast team medewerkers. De medewerkers werken vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt.

Contactinformatie

 0543-45 51 00Ambthuiswal 17126BC BREDEVOORT Het Ambthuis

Plan route

Postadres
Postbus 717140AB GROENLO

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis
Vergelijk hulpaanbod