Agenda

Agenda

Cultuurmakelaars

Activiteitenagenda Samen.Aalten.nl

Derde zondag boekenmarkt

De derde zondag boekenmarkt vindt in de maanden april t/m oktober plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk. Iedere editie staat een ander thema centraal. Naast het reguliere aanbod zoomen de deelnemende boekhandelaren in op het specifieke thema van de maand. Deze keer is er bijzondere aandacht voor het thema ‘geschiedenis’.

Derde zondag boekenmarkt (opruiming)

De derde zondag boekenmarkt vindt in de maanden april t/m oktober plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk. Iedere editie staat een ander thema centraal. Deze keer is het tijd voor een opruimingsmarkt.

Duo 'The Trumpet Variation'

Ervaar de prachtige warme klanken van de trompet. Geniet van een concert vol warmte en vrolijkheid.

Hip zonder Knip

Iedereen is van harte welkom om kleding te komen ruilen, hier zijn geen kosten aan verbonden

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek, met sport- en spelelementen

Senioren Fit bewegen

Beweegles onder leiding van Erna Wevers,in samenwerking met fysiotherapeut Danny Kempinga. Iedereen kan het hele jaar meedoen, bij slecht weer binnen.

Puzzeluur

Geheugentraining door het oplossen van allerlei puzzels. Iedere maandag van 10.30 - 11.30 uur bij Careaz Dr. Jenny.

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek, met sport- en spelelementen

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek, met sport- en spelelementen

Senioren Fit zwemmen

Zwemmen en oefeningen in het water. Gezamenlijk vervoer naar het zwembad in Varsseveld. Drie kwartier voor aanvang verzamelen in het Kulturhus in Dinxperlo.

Mobiel team

Meer leren over het gebruik van tablet, mobiele telefoon en social media. Iedere laatste woensdag van de maand bent u hiervoor van harte welkom bij Figulus Welzijn in Aalten.

Schilder Café

Gezellig samen schilderen. Eigen materiaal meenemen. Iedere dinsdag van 09.00 - 11.00 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

Vrouwencafé

Samen een praatje maken, koffiedrinken en elkaar leren kennen staat centraal. Iedere dinsdag van 09.30 - 11.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

Internetcafé

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met de computer. Iedere dinsdag en donderdag van 09.15-11.45 uur bij Careaz Dr. Jenny.

Beweeg je fit

Zittende oefeningen gericht op mobiliteit en samenspel. Iedere vrijdag van 10.30-11.30 uur bij Careaz Dr. Jenny. Aanmelden via receptie.

Alzheimer Café

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt. Het thema... Lees meer

Mantelzorgcafé Aalten (locatie Aalten)

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers... Lees meer

Schoef's an

Iedere 2e woensdag van de maand van 11.30 uur - 14.00 uur in het Kulturhus te Lintelo.

Etend ontmoeten

Iedere 3e dinsdag van de maand bij de Hofnar te Aalten

Het Koppelhuis samen eten

Iedere 2e woensdag van de maand

Schilderclub

Samen schilderen bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Rollator wandeltocht

1x per 2 weken op de vrijdag wordt er bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten een rollator wandeltocht georganiseerd.

Gymnastiek bij Stegemanhof

Gymnastiek bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Bingo

Bingo bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Weekafsluiting

Gezellig met z'n allen de week afsluiten bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Geheugenactivering

Geheugenactivering bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Bewegen

Samen bewegen bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort.

Fietsen op de duofiets (alleen bij goed weer)

Vanuit het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort, samen fietsen op een duofiets (alleen bij goed weer).

Welfare

Welfare bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort

Vrijdagmiddagcafé met bloemschikken

Vrijdagmiddagcafé met bloemschikken bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort.

Broodmaaltijd met aansluitend maandafsluiting

Broodmaaltijd met aansluitend maandafsluiting bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort.

Meet Greet Eat

Meet Great Eat bij Christen Gemeente Dinxperlo, Kerkhofplein 7 te Dinxperlo. Inwoners van Dinxperlo zijn elke 4e maandag van de maand uitgenodigd om samen te eten en elkaar te ontmoeten.

Café Doodgewoon

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Netwerk Palliatieve zorg Oost Achterhoek is de initiatiefnemer van dit café. Roparun... Lees meer

Weeksluiting

Gezellig samen de week afsluiten bij Beth San, Ludgerstraat 17 te Aalten. Iedere zaterdag om 19.00 uur.

Bingo

Gezamenlijk spelen van het spel bingo bij Beth San, Ludgerstraat 17 te Aalten.

Bibliotheek

Iedere donderdagochtend vanaf 10 uur kunt u samen met de bewoners van Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort de bibliotheek bezoeken.

Bibliotheek

Iedere dinsdagochtend om 9.30 uur kunt u met de bewoners van Beth San een bezoek brengen aan de bibliotheek.

Voorleesmaatjes

Samen genieten van verhalen én van elkaar! Een leuke ochtend waarin u kinderen ontmoet en waar u samen plezier beleeft aan het (voor)lezen van mooie verhalen. Leerlingen van de St. Jozefschool uit Aalten gaan voorlezen aan ouderen in de Bibliotheek Aalten. Hiermee draaien wij de rollen om, want:... Lees meer

Bredevoort Schittert

Op 27, 28 en 29 september is het zover; alweer de tiende editie van Bredevoort Schittert. Elk jaar worden er door de programmaraad drie thema’s aangedragen waaruit de bouwers en commissies mogen kiezen. Dit jaar is er gekozen voor een thema met een muzikaal randje; Bredevoort Schittert, daar... Lees meer

SamenWij: ontmoetingsplek voor wie psychisch uit balans is

Psychisch uit balans? Je staat niet alleen! Wij ontmoeten jou graag tijdens een van onze (h)erkenningsavonden, iedere 2e donderdag van de maand om 19.30 uur. De avonden staan in het teken van informatie, bezig zijn, samen zijn en er zijn voor elkaar. SamenWij is een initiatief van inwoners van... Lees meer

Repair Café Aalten

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) te repareren, waar je ook vandaan komt, uit Aalten of uit de omgeving. Iedere donderdag van 14.00-16.30 uur. Op locatie “De Hofnar” waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om de meeste reparaties uit te kunnen voeren.

Repair Café Dinxperlo

Het Repair Café is een gratis toegankelijke activiteit van Figulus Welzijn die draait om (samen) repareren. Het Repair Café wordt gehouden in de foyer van het Kulturhus in Dinxperlo. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag.... Lees meer

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek, met sport en spelelementen

Biljarten

Recreatief biljarten, maandag en vrijdag van 9.30 - 11.30 uur.

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek met sport en spelelementen.

Senioren Fit bewegen

Oefeningen op muziek met sport en spelelementen.

Creatief Café

Gezellig samen creatief bezig zijn met tekenen en schilderen. Eigen materiaal meenemen. Iedere maandag van 19.30 - 21.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

Handlettering en decoratie Café

Samen decoreren, handletteren en informatie uitwisselen in een gezellige sfeer. Eigen materiaal meenemen. Iedere dinsdag van 19.30 - 21.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

Fietsen

Mooie routes fietsen van 40/50 km rondom Dinxperlo. Iedere woensdag van 09.30 - 16.00 uur. Vertrek vanaf het Kulturhus in Dinxperlo.

Bingo

Het welbekende spel, waarbij je kleine prijsjes kunt winnen. Bij Careaz Dr. Jenny.

Kledingbeurs (kleding brengen)

Kleding brengen voor de dames- en kinderkledingbeurs op maandag 7 oktober van 19.00-21.00 uur en dinsdag 8 oktober van 09.00-11.00 uur. De kleding moet heel en schoon zijn. Kinderkleding vanaf maat 80. Let op! 1 malig 20 stuks inleveren, per klant!

Kledingbeurs

Verkoop van tweedehands dames- en kinderkleding. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 8 oktober van 18.00-21.00 uur en woensdag 9 oktober van 08.30-11.00 uur.

Handwerkcafé

Gezellig samen handwerken en inspiratie opdoen. Iedere donderdag van 09.30-11.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo. Eigen materiaal meenemen.

Actualiteitenuur

Het plaatselijke en landelijke nieuws bespreken. Iedere donderdag van 10.30-11.30 uur bij Careaz Dr. Jenny.

Koersbal

Een leuke bewegingsactiviteit met wedstrijdelement. Iedere vrijdag van 13.30-15.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo.

Mantelzorgcafé Aalten (locatie Dinxperlo)

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers... Lees meer

Vriendencafé

Ben jij alleen of single en op zoek naar gezelligheid, leuke activiteiten, nieuwe vrienden? Kom dan naar het Vriendencafé!

Broodmaaltijd in het Grand Café

Gezamenlijke broodmaaltijd in het Grand Café van Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten.

Sjoelclub

Sjoelen bij Stegemanhof, Geurdenstraat 1 te Aalten

Welfare

Welfare bij Stegemanhof, geurdenstraat 1 te Aalten

Spelmiddag

Spelmiddag bij Stegemanhof, geurdenstraat 1 te Aalten.

Broodmaaltijd

Gezamenlijke broodmaaltijd bij Stegemanhof te Aalten. Iedere 1e zaterdag van de maand in combinatie met de weekafsluiting.

Vrijdagmiddagcafé bij het Ambthuis

Vrijdagmiddagcafé met bingo bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort

Sjoelen

Sjoelen bij het Ambthuis, Ambthuiswal 1 te Bredevoort.

Handwerkcafé

Gezellig samen handwerken en inspiratie opdoen.

De Kleine Bözzels

Iedere 2e vrijdag van de maand van 10-11 uur kunnen kinderen van 1,5-5 jaar leren over de natuur en over dieren bij kinderboerderij De Ahof.

Vriendencafé

Alleen of single? Op zoek naar gezelligheid, leuke activiteiten, nieuwe vrienden? Kom dan naar het vriendencafé! Een gezellige avond beleven, met ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid om activiteiten af te spreken buiten deze avonden. Het is geen dating bureau, maar allemaal alleengaand... Lees meer

Psychisch uit balans? Samen Wij!

Je staat niet alleen! Samen wij ontmoet jou graag tijdens één van de (h) erkenningsavonden, iedere 2e donderdag van de maand om 19.30 uur. De avonden staan in het teken van informatie, bezig zijn, samen zijn en er zijn voor elkaar. Locatie: Damstraat 4i te Aalten

Wandelgroep

Wandel mee met de wandelgroep vanuit Beth San, Ludgerstraat 17 te Aalten.

Spelmiddag

Spelmiddag bij Beth San, Ludgerstraat 17 te Aalten

Welfare

Iedere donderdagmiddag om 14.30 uur Welfare bij Beth San, Ludgerstraat 17 te Aalten

Geheugenspel

Eén keer per 2 weken is er een nieuwe activiteit op het Ambthuis: GEHEUGENSPEL. Regelmatige geheugentraining door ouderen verbetert de mentale prestaties, aandacht en concentratie. Denkspelletjes zijn niet alleen goed voor senioren, ze geven ook veel speelplezier!

DinxperDagen

3 leuke dagen met een afwisselend programma. We gaan overal op de fiets naar toe. Maandag 22, dinsdag 23, woensdag 24 juli. Iedere dag van 9.00 -17.00 uur. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar (met zwemdiploma B), Kosten: € 15,- Bij opgave dienen de kosten betaald te worden en krijg een brief met... Lees meer

Bezoekadres

.