Zorgloket

Zorgloket

U kunt bij het Zorgloket terecht met allerlei vragen over: opvoeding, dagbesteding, begeleiding, hulp in huis of omgaan met geld. Alle inwoners van de gemeente Aalten zijn welkom.

Meestal zal de medewerker of consulent van het Zorgloket een afspraak met u maken voor een gesprek. Dat kan bij u thuis of bij het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten. We noemen dat het keukentafelgesprek. Samen gaat u op zoek naar antwoorden op uw vragen en praktische oplossingen voor uw problemen.

U kunt altijd iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Een familielid, vriend of een onafhankelijke cliƫntondersteuner.

Maatwerkvoorziening aanvragen

Is in het gesprek duidelijk geworden dat uw probleem alleen (of deels) met indivuele hulp van de gemeente kan worden opgelost? Dan kunt u de aanvraag voor die maatwerkvoorziening direct doen. De gemeente moet binnen 6 weken beslissen of u de maatwerkvoorziening krijgt.

Gesprek met consulent van het Zorgloket

Het gesprek met de consulent van de gemeente is het begin. U bespreekt met consulent wat u zelf nog kunt. En wat u kunt regelen met hulp van andere mensen. De consulent kijkt of er een algemene voorziening is waar u terecht kunt. Dit is vaak een makkelijk toegankelijke oplossing waar u tijdelijk gebruik van maakt of een organisatie die u helpt een oplossing te vinden.

Aan het eind van het gesprek maakt u samen afspraken. Dat kan gaan over zaken die u zelf gaat regelen, maar ook over wat de gemeente kan betekenen als u een aanvraag wilt doen. Die afspraken worden vastgelegd.

Direct contact opnemen met het Zorgloket.