U kunt bij het Zorgloket terecht met allerlei vragen over: opvoeding, dagbesteding, begeleiding, hulp in huis of omgaan met geld. Alle inwoners van de gemeente Aalten zijn welkom.

Meestal zal de medewerker of consulent van het Zorgloket een afspraak met u maken voor een gesprek. Dat kan bij u thuis of bij het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten. Samen gaat u op zoek naar antwoorden op uw vragen en praktische oplossingen voor uw problemen.

U kunt altijd iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Een familielid, vriend of een onafhankelijke cliƫntondersteuner.

Hulp-op-maat aanvragen

Is in het gesprek duidelijk geworden dat uw probleem alleen (of deels) met indivuele hulp van de gemeente kan worden opgelost? Dan kunt u de aanvraag voor die hulp-op-maat direct doen. De gemeente moet binnen 6 weken beslissen of u de maatwerkvoorziening krijgt.

Gesprek met consulent van het Zorgloket

Het gesprek met de consulent van de gemeente is het begin. U bespreekt met consulent wat u zelf nog kunt. En wat u kunt regelen met hulp van andere mensen. De consulent kijkt of er een algemene voorziening is waar u terecht kunt. Dit is vaak een makkelijk toegankelijke oplossing waar u tijdelijk gebruik van maakt of een organisatie die u helpt een oplossing te vinden.

Aan het eind van het gesprek maakt u samen afspraken. Dat kan gaan over zaken die u zelf gaat regelen, maar ook over wat de gemeente kan betekenen als u een aanvraag wilt doen. Die afspraken worden vastgelegd.

Direct contact opnemen met het Zorgloket.

Vergelijk hulpaanbod